Omslag InnovatieNU uitgave 5 think global, act local in Oost-Nederland

Vijfde uitgave - Maart 2022

InnovatieNU
Think Global, Act Local

Download

Door de redactie

Ian Gibson blikt terug op de ontwikkeling van het InnovatieNU magazine in het afgelopen jaar sinds de start. Hij erkent de steun van de lokale productiebedrijven die hebben bijgedragen aan dit speciale nummer waarin enkele van hun recente ontwikkelingen en prestaties worden belicht.

Lees het artikel

Samenwerkingsverbanden

AI hub Oost-Nederland
De AI hub Oost-Nederland is een nieuwe technologie hub die Artifical Intelligence (AI) innovatie in de regio zal stimuleren en verbinden met andere initiatieven in Nederland en Europa.

 

 Lees het artikel

 

 

Regio deal Twente
Twente wil een leider worden in hightech ontwikkelingen, en sinds het begin van de coronacrisis zijn nieuwe projecten versneld overgeschakeld op meer innoverende technologieën.

 

Lees het artikel

 

Glimpse into the future

 

Advanced Manufacturing Center
Een ecosysteem dat als doel heeft om de digitale hervorming van de maakindustrie in heel Oost-Nederland te ondersteunen.

Lees het artikel

Partnerbijdragen

K3D: Oplossingen voor metaalprinten
K3D is een 1-stop-shop voor 3D metaal printien, opererend vanuit twee centra in Nederland. Hun diensten zijn toepasbaar op specifieke doelmarkten, zoals de vliegtuigindustrie, olie- en gasindustrie, medische toelevering en verkoop, food tech en high tech industrie.

Lees het artikel

 

 

LELY:Nieuw circulair stalsysteem voor mestverwaarding
Lely presenteert een nieuw stalsysteem om minerale stromen te scheiden en emissies om te zetten in waarde; Lely Sphere.

Lees het artikel

 

 

IMS: Op één lijn: prestaties en snelheid
Integrated Mechanization Solutions (IMS) heeft op dit gebied een deskundige positie en een aanzienlijke staat van dienst opgebouwd.

 

Lees het artikel

 

 

Trioliet: Premium voertechniek
Trioliet ziet het als hun doel om optimale, duurzame oplossingen te bieden voor de mechanische en geautomatiseerde voeding van vee op professionele melkveebedrijven over de hele wereld.

 

Lees het artikel

 

 

Riwald Recycling: High-tech circulaire hub
De consumptiemaatschappij van vandaag is sterk afhankelijk van grondstoffen om aan de toegenomen productie en consumptie te voldoen. Stel je een wereld voor waarin bijna geen nieuwe grondstoffen meer nodig zijn.

Lees het artikel

 

 

Koninklijke Grolsch: Grolsch wordt groener
Koninklijke Grolsch is van oudsher sterk verbonden aan Oost-Nederland, met haar oorsprong in de Achterhoek en huidige locatie in Twente. Het bronwater wordt nog stee gewonnen uit bronnen in Enschede en Hengelo en er zijn tal van initiatieven met regionale bedrijven en instellingen op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Lees het artikel

 

 

BOLK: Innovatie in transport, logistiek en warehousing
24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar is Bolk Transport in Twente in bedrijf. Met vestigingen in heel Europa en circa 400 medewerkers is Bolk een innovatieve partner in transport, logistiek en warehousing en vervult een essentiële rol binnen de productieketen.

 

Lees het artikel

 

 

VMO: Verbinder in de Oost-Nederlandse maakindustrie
De Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) komt haar beloften na: zij verenigt en ondersteunt de maakindsutrie in Oost-Nederland op alle terreinen die met het maakondernemerschap te maken hebben.

Lees het artikel

 

 

VIRO: Smart model systems engineering benut slapend potentieel
Nieuwe, geavancerde productietechnologieën verbeteren de efficiëntie en verkorten de time-to-market: beide aspecten die het concurrentievermogen van uw bedrijf versterken.

 

Lees het artikel

 

 

Novel-T: Blik op de toekomst
Hoe uw bedrijf wendbaar blijft in een snel veranderende markt.

Lees het artikel

InnovatieNU Overzichtspagina