Fraunhofer Innovation Platform at the University of Twente

Innovatieve,
geïntegreerde
productieoplossingen

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT) is een innovatiecentrum dat fabrikanten helpt om ambitieuze dromen waar te maken. FIP-AM@UT zet zich in voor de vooruitgang van de maakindustrie voor de verrijking van onze samenleving. Door middel van toegepast onderzoek, technisch advies en projectontwikkeling willen we helpen de technische capaciteiten en competenties te ontwikkelen die nodig zijn om vorm te geven aan de toekomst van onze branche.

Huidige projecten

Welkom bij de FIP-AM@UT Kennishub

December 2023

De toekomst van productie

Deze editie gaat in op uitdagingen, biedt handvaten tegen stagnatie en maakt gebruik van innovatieve technologieën voor advanced manufacturing voor de toekomst.

We zijn erg blij dat we hebben bijgedragen aan het Duik in Twente-onderzoek. De resultaten zijn zeer waardevol, omdat het ons inzicht geeft in de arbeidsmarkt in Twente. Nu weten we waar onze gezamenlijke inspanningen kunnen liggen om dit te verbeteren. Ook is het spel dat we kunnen opnemen in het pilotproject over internationalisering erg zinvol.

Linda van Asselt, Programmamanager Talent – Twenteboard

De samenwerking met FIP-AM@UT heeft niet alleen onze industriële efficiëntie verbeterd, maar heeft ook bijgedragen aan het bevorderen van milieuvriendelijke energieoplossingen en het stimuleren van technologische innovatie

Johannes Burger, CTO Cooll

Het project was voor ons een opstap naar een hybride oplossing voor de configuratie van lasarmaturen

Henk van Ommeren, Algemeen Directeur MechDes

Kennispark, AnneWil Lucas
Het Fraunhofer Innovation Platform (voorheen bekend als het Fraunhofer Project Center) speelt een vitale rol in deze regio als verbindende schakel tussen wetenschap en business

Anne-Wil Lucas, Voormalig Gebiedsdirecteur Kennispark Twente

Polaroid, Bo Weijermars
Als toonaangevende fabrikant voor films waarderen we het onderzoek en de oplossing die Fraunhofer Project Center (nu bekend als het Fraunhofer Innovation Platform) volgens onze specifieke eisen heeft kunnen leveren. We zijn een stap dichter bij het overwinnen van ons probleem door de samenwerking met Fraunhofer Project Center

Bo Weijermars, Product/Proces Engineer, Polaroid

Aeronamic, Renko Overmeen
De werkzaamheden in het Fraunhofer Innovation Platform (voorheen bekend als het Fraunhofer Project Center @UT) ons geholpen om een gestructureerde manier van experimenteren en analyseren van resultaten op te zetten om het additieve productieproces te optimaliseren. Ook gaf hun wetenschappelijke manier van kijken het project de invalshoek die het nodig had

Renko Overmeen, Directeur Programma’s, Aeronamic B.V.

Werken met de
knapste koppen

Ons team bestaat uit de knapste koppen op het gebied van engineering: experts in domeinen als Digital Twinning, Computer-aided Engineering and Manufacturing, Additive Manufacturing, Productiesystemen, Artifical Intelligence en nog veel meer. Wij kunnen u helpen bij het oplossen van complexe productieproblemen, scholing in de vaardigheden die u nodig heeft in het huidige digitale tijdperk en bij het ontwerpen van bijzondere producten die wereldwijd gebruikt kunnen worden. We bieden bovendien trainingen aan, zowel online als bij u op locatie, om de professionals te helpen voorop te blijven lopen en te leren hoe ze geavanceerde technologie en technieken kunnen toepassen.

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT) werkt samen met organisaties in de maakindustrie om baanbrekend onderzoek te verrichten en nieuwe ideeën te testen in onze hightech, volledig verbonden industriële testfaciliteit, ons Advanced Manufacturing Center. Hier kunt u experimenteren met nieuwe theorieën en onderzoek en proeven doen met behulp van onze met AI uitgeruste Advanced Manufacturing-tools, demonstrators en testbedden.

We helpen uw bedrijf bij het maken van een stappenplan voor projectimplementatie waarbij van de nieuwste geïntegreerde productieoplossingen gebruikgemaakt wordt.

Wanneer u met FIP-AM@UT werkt, krijgt uw team toegang tot een veelzijdig netwerk van innovators, onderzoekers en uitvinders. Samenwerking en persoonlijke ondersteuning vormen de kern van alles wat wij doen. Wij kunnen u helpen de beste medewerkers te vinden om uw project te optimaliseren en inventieve oplossingen voor moeilijke problemen uit te werken.

We zetten ons in voor het stimuleren van groei en ontwikkeling van de wereldwijde maakindustrie door middel van technologische ondersteuning, toegepast onderzoek en projectondersteuning. Bij FIP-AM@UT willen we dat alle experts in de maakindustrie toegang hebben tot dat wat zij nodig hebben om innovatie te stimuleren. Verken de projectmogelijkheden met ons en draag bij aan de toekomst van geavanceerde productieoplossingen.

Klaar om uw volgende project aan te pakken? Neem contact met ons op en krijg ondersteuning van onze experts.

Realiseer industriële oplossingen met ons