Fraunhofer Innovation Platform at the University of Twente

Innovatieve,
geïntegreerde
productieoplossingen

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT) is een innovatiecentrum dat fabrikanten helpt om ambitieuze dromen waar te maken. FIP-AM@UT zet zich in voor de vooruitgang van de maakindustrie voor de verrijking van onze samenleving. Door middel van toegepast onderzoek, technisch advies en projectontwikkeling willen we helpen de technische capaciteiten en competenties te ontwikkelen die nodig zijn om vorm te geven aan de toekomst van onze branche.

Welkom bij de

Knowledge hub

MAART 2022

Think Global, Act Local

Oost-Nederland is hard op weg een sterke reputatie op te bouwen op het gebied van Advanced Manufacturing. Deze magazine-uitgave stelt een aantal grote namen uit de hightech maakindustrie in de provincies Overijssel en Gelderland centraal.

Het Fraunhofer Innovation Platform (voorheen bekend als het Fraunhofer Project Center) speelt een vitale rol in deze regio als verbindende schakel waar wetenschap business wordt

Anne-Wil Lucas, Gebiedsdirecteur Kennispark Twente

Als toonaangevende fabrikant voor films waarderen we het onderzoek en de oplossing die Fraunhofer Project Center (nu bekend als het Fraunhofer Innovation Platform) volgens onze specifieke eisen heeft kunnen leveren. We zijn een stap dichter bij het overwinnen van ons probleem door de samenwerking met Fraunhofer Project Center

Bo Weijermars, Product/Proces Engineer, Polaroid

De werkzaamheden in het Fraunhofer Innovation Platform (voorheen bekend als het Fraunhofer Project Center @UT) ons geholpen om een gestructureerde manier van experimenteren en analyseren van resultaten op te zetten om het additieve productieproces te optimaliseren. Ook gaf hun wetenschappelijke manier van kijken het project de invalshoek die het nodig had

Renko Overmeen, Directeur Programma’s, Aeronamic B.V.

De uitgebreide ervaring van Fraunhofer Project Center (nu bekend als het Fraunhofer Innovation Platform) met het realiseren van branchegekwalificeerde oplossingen stelt ons in staat om de acceptatie van AM-technologie voor high-end en veeleisende klanten te stimuleren

Daan Kersten, Oprichter en CEO van Additive Industries

Werken met de
knapste koppen

Ons team bestaat uit de knapste koppen in heel Europa: experts op gebieden als Digital Twinning, Computer-aided Engineering and Manufacturing, Additive Manufacturing, Productiesystemen, Kunstmatige Intelligentie en nog veel meer. Wij kunnen uw team helpen bij het oplossen van complexe productieproblemen, het aanleren van de vaardigheden die ze nodig hebben om bij te blijven in een digitale omgeving en bij het ontwerpen van uitzonderlijke producten die wereldwijd gebruikt kunnen worden. We bieden bovendien, zowel online als bij u op locatie, trainingen aan, naast trainingen in ons Kennisoverdrachtscentrum om professionals te helpen voorop te blijven lopen en te leren hoe ze geavanceerde technologie en technieken kunnen toepassen.

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT) werkt samen met organisaties in de maakindustrie, zoals de uwe, om baanbrekend onderzoek te verrichten en nieuwe ideeën op onze state-of-the-art Shopfloor te testen. Experimenteer met nieuwe theorieën en doe onderzoek en proeven met behulp van onze met Kunstmatige Intelligentie uitgeruste Advanced Manufacturing-tools, demonstrators en testbedden.

We helpen uw bedrijf bij het maken van een stappenplan voor projectimplementatie waarbij van de nieuwste geïntegreerde productieoplossingen gebruikgemaakt wordt.

Wanneer u met FIP-AM@UT werkt, krijgt uw team toegang tot een veelzijdig, samenwerkend netwerk van innovators, onderzoekers en uitvinders. Samenwerking en persoonlijke ondersteuning vormen de kern van alles wat wij hier doen. Wij kunnen u helpen de beste medewerkers te vinden om uw project vooruit te helpen en inventieve oplossingen voor moeilijke problemen uit te werken.

We zetten ons in voor het stimuleren van groei en ontwikkeling van de wereldwijde maakindustrie door middel van technologische ondersteuning, toegepast onderzoek en projectondersteuning. Bij FIP-AM@UT willen we dat alle experts in de maakindustrie toegang hebben tot dat wat zij nodig hebben om innovatie te stimuleren. Sluit u bij ons aan als onderdeel van een projectconsortium of ga direct met ons in zee, en begin met het creëren van de toekomst van geavanceerde productieoplossingen.

Klaar om uw volgende grote project aan te pakken? Werk met ons samen en krijg ondersteuning van onze experts.

Realiseer industriële oplossingen met ons