Trioliet

Premium voertechniek

Trioliet is fabrikant van premium voertechniek. Met onze machines worden dagelijks wereldwijd miljoenen koeien gevoerd. In meer dan 70 jaar is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler. Wij zien het als onze taak om wereldwijd optimale en duurzame oplossingen te bieden voor het gemechaniseerd en geautomatiseerd voeren van rundvee op professionele veehouderijbedrijven

Trioliet Green-Label

Trioliet heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We willen graag bijdragen aan een beter leefklimaat voor zowel mens als dier. Tenslotte groeit de wereldbevolking en neemt de vraag naar zuivel(producten) toe, waardoor het bewust omgaan met ons milieu steeds belangrijker wordt.

Om de duurzaamheid van onze producten te benadrukken krijgen de producten die in verhouding tot de concurrentie een duidelijk lager energieverbruik en een gunstigere voerbehandeling laten zien (structuurbehoud en beperking van broei) een zogeheten “Green Label”. In het bijzonder gaat het hierbij om alle machines met het unieke Trioliet snijd – laadsysteem en machines die uitgevoerd zijn met de energiezuinige Shifttronic Powershift. De volgende innovaties dragen bij aan een groene, duurzamere wereld:

1.  Snijdsysteem

Het unieke Trioliet snijdsysteem vraagt minder vermogen dan bijvoorbeeld een frees. Bovendien zorgt het voor een gladde, dichte kuil waarin broei nagenoeg geen kans krijgt. Hierdoor blijft de kwaliteit van het voer optimaal (beperkt voerverlies), en behoeft de machine minder brandstof omdat het snijsysteem met relatief weinig vermogen de meest optimale snijkracht biedt. De voerstructuur blijft intact waardoor er een betere voerbenutting is en minder verlies. De TU kuilvoersnijder, de zelfladende doseerwagens, de zelfladende voermengwagens, de zelfrijders Triotrac en het Triomatic automatisch voersysteem zijn voorzien van een snijdsysteem en krijgen daarom het Green label toegewezen

2. Zelfrijdende Voermengwagens

Het brandstofverbruik van de Triotrac zelfrijdende voermengwagen is bijzonder laag zo blijkt uit onderzoek. Doordat de wagens zijn voorzien van het Trioliet snijdsysteem met een laag vermogensverbruik zijn de zelfrijders uitgerust met een lichte motor. Een motor met 175pk/129kW voor de Triotrac is voldoende om te rijden, laden, mengen en uit te doseren..

3. Shifttronic 2/3 speed

De Shifttronic zorgt dat de zwaardere machines (>18m3) ook door lichtere tractoren aangedreven kunnen worden. De Shifftronic
schakelt automatisch naar de meest optimale mengsnelheid. Dit voorkomt overbelasting in de aandrijflijn van de voermengwagen
en van de tractoraftakas en vraagt minder vermogen.

4. Nevelinstallatie

De nevelinstallatie met watertank kan op de stroblazer geïnstalleerd worden. De nevelinstallatie bevochtigt het stro zodat er minder stofdeeltjes door de lucht dwarrelen. Schonere lucht voor zowel mens als dier. De Solomix P komt daarom in aanmerking voor het Green label.

5. Triomatic automatisch voersystem

Het automatisch voersysteem Triomatic draagt in vele opzichten bij aan een schonere, gezondere omgeving voor mens en dier.
Het is niet alleen voorzien van het Trioliet snijdsysteem, het verbruikt tevens weinig stroom en er rijdt geen trekker door de stal met vieze banden, ongezonde uitlaatgassen en een hoog brandstofverbruik. Bovendien is er meer rust in de stal omdat het vee meerdere malen per dag voer krijgt aangeboden. Dankzij de hogere voerfrequentie en de versheid van het voer kunnen de koeien meer voedingsstoffen opnemen uit het voer. Niet alleen vaker maar ook structuurrijk voeren leidt tot een betere vertering en een gezonde pensfunctie van de koe. Dus met een laag energieverbruik en een gezondere veestapel behoort de Triomatic ook tot de groene producten van Trioliet. Uiteraard blijven we continu ontwikkelen en innoveren met aandacht voor de dieren, het milieu en voor ú!

Triomatic accu voerrobot

Automatisch voeren is inmiddels een integraal onderdeel van de professionele veehouderij.Deze Triomatic accurobot heeft de grootste capaciteit (3m3), de beste mengkwaliteit en de laagste total cost of ownership. De robot volgt zijn route met behulp van sensoren. Detectiesensoren op de robot zorgen ervoor dat hij automatisch stopt wanneer hij objecten in de weg detecteert. De voerrobot is te combineren met alle typen Triomatic voerkeukens.

De voerrobot heeft een accu met grote capaciteit en een korte oplaadcyclus. Zodra de robot de voerkeuken binnenkomt, wordt
deze aangesloten op het elektriciteitsnet, wat betekent dat de batterij in de voerkeuken niet wordt gebruikt om de robot te verplaatsen of het voer te mengen. De batterij begint op te laden zodra de robot is aangesloten op het elektriciteitsnet. De voerrobot kan vanzelfsprekend ook worden opgeladen via zonne-energie.

Nauwkeurig en energiebesparend

De Triomatic-ladingen voeren tot op één kilogram nauwkeurig. Het voer wordt zeer snel gemengd en gesneden om een homogeen
mengsel te creëren, waardoor de koeien niet kunnen selecteren welk voer ze binnenkrijgen. De robot kan mixen terwijl hij in beweging is, waardoor meerdere groepen koeien snel achter elkaar kunnen worden gevoerd. De robot begint het voer toe te doseren met slechts één vijzel om energie te besparen. Om de mengkuip volledig leeg te maken, draaien de vijzels aan het einde van de voerbeurt met een hogere snelheid.

Systeem met hoge capaciteit

De Triomatic voerrobot maakt het mogelijk om dieren meerdere keren per dag te voeren met een uitgebalanceerd rantsoen zonder voerverlies of extra inspanning. Eén voerrobot kan zo’n 350 koeien voeren, maar er kunnen natuurlijk meerdere robots tegelijk worden ingezet op hetzelfde veehouderijbedrijf.

Ga naar http://www.trioliet.com om alle Triomatic automatische voersystemen te bekijken.

Terug naar VIJFDE UITGAVE