Elfde uitgave - April 2024

InnovatieNU
Blijf
Leren

Download

Door de redactie

Nu we de 11e editie van InnovatieNU uitbrengen met als thema lifelong learning, of een leven lang leren, is het een goed moment om eens stil te staan bij de weg die ons hierheen heeft gebracht. Het is inmiddels meer dan drie jaar geleden dat onze eerste uitgave, “Empowering Manufacturing”, of in het Nederlands “Een Blik op de Superindustrie”, de toon zette voor volgende uitgaven, waarin we continu de grenzen van de productie hebben verlegd.

Lees het artikel

Featured

Manoeuvreren door de ethische kant van technologische vooruitgang in de maakindustrie
In de productie-industrie zijn ethische keuzes ten tijde van technologische groei cruciaal. Lees over ethiek en AI, automatisering en datagestuurde technologie, en leer van fouten uit het verleden om een duurzaam pad voor de toekomst uit te stippelen. Dit artikel biedt u inzichten over ethische productiepraktijken.

Lees het artikel

Lessons Learned


Stimuleren van Innovatie
Ontdek hoe engineering managers innovatie in de productie stimuleren door continu te blijven leren. In een snel veranderend technologielandschap bevorderen ze groei door het creëren van leeromgevingen, ondersteunen van professionele ontwikkeling en het geven van het goede voorbeeld. Maak kennis met de transformerende verandering waarin teams actief vormgeven aan innovatie in de dynamische wereld van productie-engineering.

Lees het artikel


Een leven lang leren om het mkb in Twente sterker te maken
In Twente worden mkb-ondernemingen geconfronteerd met uitdagingen als een afzwakkende banengroei en een vergrijzende beroepsbevolking. Een leven lang leren is cruciaal voor hun aanpassing en succes. In dit artikel wordt onderzocht hoe mkb’s hun medewerkers sterker kunnen maken door initiatieven voor levenslang leren ten tijde van de demografische verschuivingen en concurrentiedruk. Leer meer over het belang van levenslang leren in het Twentse mkb en hoe organisaties als het FIP-AM@UT hierbij ondersteuning op maat bieden om het volledige potentieel van deze organisaties beschikbaar te maken door aan de slag te gaan met levenslang leren.

Lees het artikel

Productie transformeren met behulp van AI-learning
Ontdek hoe het BRAINS-project een revolutie teweegbrengt in de productiesector door kunstmatige intelligentie (AI)-technologieën en technieken voor machine learning strategisch toe te passen. Duik in het artikel voor meer informatie over dit innovatieve initiatief en het potentieel ervan om de productiesector te transformeren.

Lees het artikel

Sustainability

H2 Future
Lees over de transformerende reis van Green Team Twente, die werkt aan innovaties met waterstofbrandstof in de autotechnologie. Laat u samen met ons inspireren; lees verder voor inzichten in de toekomst van duurzaam transport en de baanbrekende rol van waterstof bij het vormgeven van de automotive industrie van morgen.

Lees het artikel

AMC NU

AMC NU
Lees meer over waar we momenteel mee bezig zijn met het Advanced Manufacturing Program en ons Advanced Manufacturing Centre en ontdek de vele innovatiethema’s waarvoor we onze AMP-subsidie kunnen gebruiken om uw bedrijf te ondersteunen.

Lees het artikel

Technology & Innovation


Engineering for impact
Met een toewijding aan een leven lang leren zorgt de Universiteit Twente voor een revolutie in het engineering-onderwijs. Ontdek onze innovatieve leerprogramma’s en samenwerkingsinitiatieven met industriepartners. Lees het artikel en doe ook mee aan engineering voor impact!

Lees het artikel


Voor adaptieve gezondheidszorg- en -technologieprofessionals
De TechMed Academy, gevestigd in het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente, brengt een revolutie teweeg in het onderwijs in de gezondheidszorg, door technologie en simulatie te integreren. Ontdek hoe ze professionals klaarstomen om zich aan te passen aan de veranderende uitdagingen in de gezondheidszorg en om het potentieel van nieuwe technologieën te benutten. Lees het volledige artikel voor meer inzicht in deze vernieuwende aanpak.

Lees het artikel


Operationele uitmuntendheid wordt mogelijk met het Lean Experience Center
Ontdek de transformerende kracht van Lean-principes en Industrie 4.0-technologieën in het Lean Experience Center van Symbol. Lees het artikel en ontdek hoe realistische simulaties en real-time data-analyse een revolutie teweegbrengen in operational excellence. Klaar om uw organisatie ook te transformeren?

Lees het artikel


STO Twente House of Skills
STO Twente prikkelt de nieuwsgierigheid van vmbo-leerlingen en werpt een licht op de vaak over het hoofd geziene wereld van de procestechnologie. Lees meer over de praktijkgerichte ervaringen bij het House of Skills en veelbelovende carrièrepaden voor de Twentse jeugd. Klaar om geïnspireerd te worden?

Lees het artikel


DCW focust op persoonlijke ontwikkeling
DCW in Enschede biedt veel werkgelegenheidskansen en stimuleert persoonlijke groei voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van persoonlijk afgestemde taken en voortdurende trainingen blinken de werknemers uit in hun toewijding en innovatie. Lees meer over deze inspirerende werkplek en hun impact.

Lees het artikel


Toegepast onderzoek voor levenslang leren in het tijdperk van robotica
Het artikel benadrukt de impact van digitale technologie in de productiesector en pleit voor voortdurend leren. Het belicht de Smart Mechatronics and Robotics Research Group van Saxion University, die samenwerking bevordert voor praktische vaardigheden in robotica, mechatronica en AI. Met nadruk op levenslang leren pleit het voor integratie van menselijke en robotcapaciteiten voor een betere toekomst.

Lees het artikel


De Rol van Serious Games in Industrieel Leren
Ervaar de transformerende kracht van serious games in industriële training. Ontdek hun rol in het verbeteren van de vaardigheden van werknemers en het simuleren van scenario’s uit de echte wereld. Verdiep u in de voordelen, succesverhalen en uitdagingen van serious games in de productiesector. Ontdek meer door het volledige artikel te lezen.

Lees het artikel

Lifelong Learning en de Rol van Fieldlabs
Dit artikel gaat over hoe lifelong learning en field labs samengaan om de industrie te helpen veranderen en groeien. Ontdek hoe deze labs helpen om nieuwe ideeën te laten ontstaan, vaardigheden te verbeteren en mensen samen te brengen om technologie beter te maken.

Lees het artikel

INNOVATIENU OVERZICHTSPAGINA