Achtste uitgave - Maart 2023

InnovatieNu
De toekomst van groene energie

Download

Door de redactie

Als we het hebben over de energetietransitie, staat de maakindustrie op een kruispunt. Gaan we de instabiliteit van verouderde energiesystemen met grote milieuimpact accepteren, of omarmen we verandering en zetten we de nodige stappen in de richting van schoon energieverbruik?

 

Lees het artikel

Featured

Hoe groene energie de toekomst van de Europese fabrikanten vormgeeft
Met de stijgende temperaturen op aarde en de nieuwe geopolitieke situatie is de overgang naar groene energie van vitaal belang voor de toekomst van de Europese productiesector.

Lees het artikel

Lessons Learned

Collaboratieve productie
Collaboratieve productie biedt verschillende voordelen voor fabrikanten. Het vermindert kosten, energieverbruik en afval, en verhoogt de efficiëntie en het reactievermogen.

Lees het artikel

 

 

Marketing voor de Groene Consument
Consumenten zijn vandaag de dag over het algemeen beter geïnformeerd en kritischer tegenover de producten die ze kopen, en zijn zich daardoor ook bewuster van de impact op het milieu.

Lees het artikel

 

 

Sportcomplexen als bron van energie
Bij steeds meer betrokkenen duidelijk dat hier voor het energieverbruik van woningen en ander vastgoed gekeken moet worden naar een mix van lokale, decentrale energiebronnen, dicht bij de afnemers. Ontdek hoe Aendless Energy zich hierop richt.

Lees het artikel

Sustainability

De hoeksteen van duurzaamheid
fabrikanten over de hele wereld nu onder druk om te voldoen aan een nieuw beleid om duurzamer te gaan werken. Maar waar moeten ze beginnen?

Lees het artikel

AMC NU

AMC NU
Krijg een voorproefje van ons Advanced Manufacturing Center en ontdek de vele innovatiethema’s waarvoor we onze Advanced Manufacturing Program-subsidie kunnen gebruiken om uw bedrijf te ondersteunen.

Lees het artikel

Technology & Innovation

Groen denken bij Van Keulen
Al lang voordat duurzaamheid zo urgent werd als vandaag de dag, hield Van Keulen zich actief bezig met het efficiënter en duurzamer maken van hun processen. Lees erover in dit interview met Paul van Keulen.

Lees het artikel

 

 

Cooll ontwikkelt de SuperHybrid
Cooll ontwikkelt met een team van 30 medewerkers compacte warmtepomptechnologie voor de bestaande bouw en verwacht in 2023 de SuperHybrid in woningen te kunnen demonstreren.

Lees het artikel

 

 

Pionieren en stimuleren van de duurzame energietransitie met technologiesynergie
HoSt Group is streeft ernaar voorop te lopen in een circulaire CO2-arme economie door intensief te investeren in technologie. Meer informatie.

Lees het artikel

 

 

Twence maakt duurzame energie nóg duurzamer door het afvangen van CO2
Met het afvangen van CO2 draagt Twence bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot binnen de afval- en energiesector én het verduurzamen van de regio.

Lees het artikel

 

 

Lokale productie alsduurzame oplossing voordetextielindustrie
Spinning Jenny opent binnenkort haar allereerste hightech Nederlandse fabriek die grote hoeveelheden garen gaat spinnen van gerecycled textiel. Zo hoopt een nieuwe duurzame textielrevolutie te ontkentenen.

Lees het artikel

 

 

Riwald Recycling en BioBTX voor een circulaire economie
Kunststof uit niet meer gebruikte elektronische consumentenapparaten en industriële afvalstromen als nieuwe chemische bouwstenen.

Lees het artikel

InnovatieNU overzichtspagina