First Issue - December 2020

InnovatieNu
Empowering Manufacturing

Download

Door de redactie

 

 

Met trots presenteren we de eerste editie van InnovationNU. De primaire focus van het magazine is het belichten van de uitdagingen en ervaringen die al zijn opgedaan op de weg naar Manufacturing 4.0. InnovationNU zal dienen als een referentie voor de gehele productiesector door het uitnodigen van experts van over de hele wereld, uit een breed scala van disciplines, om hun inzichten en best practices te delen. Zij zullen onze lezers kennis, ervaring en ondersteuning bieden bij het digitaliseren, innoveren en groeien.

Lees het artikel

Special

 

 
In liefdevolle herinnering
Een warme herinnering en eerbetoon aan een man van principes: Fred van Houten.

Lees het artikel

Featured

 

 
Samen bouwen aan de toekomst
Hoe het Advanced Manufacturing Center de snelle transformatie van de insutrie in heel nederland zal stimuleren

Lees het artikel

 

 

Advanced manufacturing: Hoe technologie europa versterkt
Bedrijven binnen de Europese Unie hebben Advanced Manufacturing de afgelopen jaren sterk omarmd. Als gevolg daarvan worden nieuwe technologieën steeds meer toegepast door fabrikanten uit verschillende sectoren. Echter, velen zijn zich nog onbewust van deze technologieën en hoe deze van waarde kunnen zijn.

Lees het artikel

Lessons Learned

 

 
De post-crisis productie-industrie
De verandering van de productiesector was al ver voor de pandemie in volle gang. De adoptie van nieuwe technologieën loopt nu uiteen tussen technologieën die zullen blijven na de pandemie, en de technologieën die dat niet zullen doen.

Lees het artikel

 

 

Zien en gezien worden – het creëren van online zichtbaarheid
De investeringen in nieuwe technologieën, zoals robotic process automation (RPA) en predictive maintenance, in de hele productiesector toenemen. Echter, marketing is hierbij lang achtergebleven. Veel fabrikanten erkennen nog steeds de waarde van moderne, technologiegedreven marketing niet, en dat is zonde.

Lees het artikel

 

 

AM stijgt op: luchtvaart overtuigd van Additive Manufacturing
De luchtvaartindustrie heeft Additive Manufacturing (AM) omarmd als alternatief voor de traditionele productieprocessen. AERONAMIC is hier een voorbeeld van.

Lees het artikel

Spotlight

 

 
Een blik op de toekomst
Het Fraunhofer Project Center (FPC) heeft een nieuw onderkomen gevonden op het Enschedese Kennispark, op de plek van het binnenkort te slopen Mai-gebouw op de hoek van de Auke Vleerstraat-Hengelosestraat. Deze nieuwe locatie wordt de thuisbasis voor het FPC Open Innovation Center in Manufacturing 4.0, genaamd het Advanced Manufacturing Center (AMC). Het AMC wordt een 1000 m2
grote shopfloor.

Lees het artikel

 

 

Van Raam: Meer gebruikersgerichte productie zonder standaardisatie
Van Raam maakt unieke fietsen in een gestandaardiseerd productieproces. De grootste uitdaging waar zij momenteel voor staan is om te blijven groeien met behoud van hun flexibiliteit voor het op maat maken van fietsen.

Lees het artikel

AMC NU

 

 
Het stimuleren van industriële groei door nieuwe technologieën
Het Fraunhofer Project Center (FPC) heeft samen met de regionale overheid en partners het Advanced Manufacturing Program (AMP) ontwikkeld om een overgangskader te creëren voor Industrie 4.0 en het versterken van de industrie in Oost-Nederland. Lees meer over de lopende projecten.

Lees het artikel

Technology & Innovation

 

 
Het ideale moment voor 3D printing is nu

Lees het interview met Frank Peter Wüst van TRUMPF over waarom nu het juiste moment is om te starten met industrieel 3d printen.

Lees het artikel

 

 

In drie klikken naar de oplossing
Tegenwoordig zijn er veel webservices die gratis technische oplossingen bieden. Deze tools zijn echter meestal gebaseerd op analytische oplossingen. De wereld verandert met nieuwe innovaties die dagelijks op de markt komen.
Veel nieuwe engineering-uitdagingen kunnen niet meer worden opgelost met conventionele analytische formules.

Lees het artikel

 

 

Innovatiesuccess door samenwerkingen
Er zijn verschillende belangrijke voordelen aan het samen werken aan innovatie, in plaats van dat alleen te doen. Een aantal van deze voordelen zijn het kennismaken met een andere aanpak, de mogelijkheid tot specialisatie,
vermindering van kosten en time-to-market, een groter doorzettingsvermogen en het gemakkelijker nemen van risico’s.

Lees het artikel

 

 

Voorspel het onvoorspelbare
Bedrijven vertrouwen steeds meer op hoogcomplexe machines en gereedschappen. Wanneer je bouwt op complexe machines, kunnen onverwachte defecten en downtime een grote impact hebben en resulteren in hoge kosten. Daarom moeten deze machines en hun onderdelen goed onderhouden worden; om onverwachte defecten te voorkomen en stilstandskosten te verminderen.

Lees het artikel

 

 

Een verandering die wél werkt
Gevoed door een nieuwe industriële revolutie is er een verandering gaande betreft het produceren, ontwikkelen en samenwerken tussen productiebedrijven, diens partners en klanten. Door Industry 4.0 kunnen de volgende stappen naar digitalisering verwezenlijkt worden. Het is van cruciaal belang om werknemers succesvol te begeleiden in deze enorme overgang.

Lees het artikel

FEST

 

 
Twente kleurt de toekomst
Duurzame energie is de toekomst – voor bedrijven, het milieu en de maatschappij. Daarom heeft het Fraunhofer Expertise Student Team (FEST) de handen ineengeslagen met duurzame energiedeskundigen om de ecologische voetafdruk in de regio Twente te verkleinen.

Lees het artikel

InnovatieNU overzichtspagina