Ontwikkelen van een proof-of-concept-oplossing om doorlooptijden betrouwbaar te voorspellen

Een veelvoorkomend probleem bij de productie van stalen producten, zijn de hoge doorlooptijden vergeleken met de som van de procestijden. Het komt vaak voor dat verschillende producenten vergelijkbare productiemethoden gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat het mogelijk zou moeten zijn om de tijdsefficiëntie van deze processen te verbeteren, wat zou resulteren in een hogere relatieve contacttijd per product. Voor het verlagen van productietijden zou het optimaal zijn om een productieplanning met een hogere graad van dynamiek, hogere granulariteit en een hoger detailniveau in te voeren.

KORT is een project dat werkt aan de ontwikkeling van een proof-of-concept oplossing die op betrouwbare wijze doorlooptijden kan voorspellen. Dit wordt gedaan door het beïnvloeden van de wachttijd van producten door middel van een gedetailleerde productieplanning. De focus van het project ligt op het bepalen van de factoren die de doorlooptijd beïnvloeden en het identificeren van mogelijkheden om deze te manipuleren. Dit zal helpen bij het herkennen en categoriseren van de overeenkomsten die onze industriepartners hebben, op basis van hun fysieke en digitale infrastructuur.

Dit zal de ruggengraat vormen van een besluitvormingsmodel dat het planningsproces nauwkeuriger kan sturen. Historische en real-time ERP-gegevens worden gebruikt om een modulair raamwerk te ontwikkelen dat bijdraagt aan een gedetailleerde en flexibele productieplanning, wat resulteert in een nieuwe, robuuste plannings- en controleoplossing. We kunnen deze demonstrator vervolgens gebruiken als een nieuwe industriële standaard, of als een objectles om staalproducenten te begeleiden bij het aanpassen en/of verbeteren van hun productieplanning.

Industriepartners

Logo Suplacon
Logo Hoekman Roestvaststaal
Logo GS Metaal
Logo Disselhorst Metaal

WERKPAKKETTEN

Ieder FIP-AM@UT project is onderverdeeld in verschillende werkpakketten, om duidelijk de verschillende fases en doelen van het project te kunnen onderscheiden. Het KORT project bestaat uit vijf werkpakketten.

icon_Assessment

WP 1: Assessment

In WP 1 wordt de huidige productietechnologie beoordeeld

icon_Analysis

WP 2: Data Analysis

Data wordt geanalyseerd om inzicht te krijgen in de huidige situatie

icon_ModellingSimulation

WP 3: Modelling and Simulation

De verbeterpunten worden in kaart gebracht

icon_OptimisationDemonstration

WP 4: Optimisation and Demonstration

Het huidige proces zal geoptimaliseerd en gedemonstreerd worden

icon_KnowledgeTransfer

WP 5: Knowledge Transfer

De medewerkers worden getraind in de AM techniek die toegepast zal worden

Voor meer informatie over KORT, neem gerust contact op met

Vasos Arnaoutis

Vasos Arnaoutis

Research Engineer

Maaike Slot

Maaike Slot

Research Engineer

Cheng Guo

Cheng Guo

Research Engineer

Hari Subramani

Hari Subramani Palanisamy

Research Engineer