Ervaar de voordelen van digitalisering voor het verzamelen van bruikbare gebruiksgegevens

Het Fraunhofer Innovation Platform werkt aan de ontwikkeling van het Advanced Manufacturing Centre (AMC) als onderdeel van het Advanced Manufacturing Program (AMP).

In de zogenaamde ‘shopfloor’ van het FIP’s, een soort testfabriek die ook wel het Advanced Manufacturing Centre wordt genoemd, zullen verschillende machines en demonstrators beschikbaar zijn, voor zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven. Hier kunnen bedrijven kennismaken met de voordelen van digitalisering en hun innovatie- en digitaliseringsconcepten testen in een realistische testomgeving, voordat deze toegepast worden op hun eigen werkvloer. Wij zien een behoefte aan een georganiseerde en gestructureerde connectie tussen echte en virtuele bedrijfsmiddelen, met koppelingen naar datasystemen als PLM, ERP, CAD, enz, waardoor machines uit de shopfloor verbonden kunnen worden aan machines daarbuiten. Het begrijpen van hoe deze data nuttig gebruikt kan worden in de besluitvorming, zal voor duidelijke verschillen binnen uw bedrijf zorgen en resulteren in een grotere productiecapaciteit, lagere kosten en effectievere productieplanning.

De belangrijkste prioriteiten van AMC Testbed zijn het demonstreren hoe verschillende machines onderling verbonden kunnen worden en het visualiseren van operationele informatie, resulterende in de effectieve verbruiksdata. Omdat er veel variaties in machines en IT-architectuur bestaan, is het belangrijk om een haalbaarheidsstudie te doen voor het ontwikkelen van een algemeen kader voor het lokaal of op afstand verbinden van machines.

Wij kunnen ‘wat-als’ scenario’s ontwikkelen waarin verschillende machines in een digitale omgeving worden aangestuurd. Door gebruik van een combinatie van echte en gesimuleerde data, kunnen hiermee “Gepersonaliseerde Virtuele Dashboards” worden gecreĆ«erd. Deze kunnen bedrijven helpen hun systemen beter te begrijpen en zo hun toekomstige ontwikkelingen beter in kaart te brengen.

Industriepartners

WORK PACKAGES

Ieder FIP-AM@UT project is onderverdeeld in verschillende work packages, om duidelijk de verschillende fases en doelen van het project te kunnen onderscheiden. Het AMC Testbed project bestaat uit vijf work packages.

WP 1: Assessment

In WP 1 wordt de huidige productietechnologie beoordeeld

WP 2: Digital Platform

Naast de productietechnologie wordt ook het digitale platform geanalyseerd