Ervaar de voordelen van digitalisatie voor het verzamelen van bruikbare operationele data

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing werkt aan de ontwikkeling van het Advanced Manufacturing Center (AMC) als onderdeel van het Advanced Manufacturing Program (AMP).

In de zogeheten ‘shopfloor’ van FIP-AM@UT, een soort testfabriek die ook wel het Advanced Manufacturing Center wordt genoemd, zullen verschillende machines en demonstrators beschikbaar zijn voor zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven. Hier kunnen bedrijven kennismaken met de voordelen van digitalisering en hun innovatie- en digitaliseringsconcepten testen in een realistische testomgeving, voordat deze toegepast worden op hun eigen werkvloer. We zien een behoefte aan een georganiseerde en gestructureerde connectie tussen echte en virtuele bedrijfsmiddelen, waardoor machines binnen en buiten de shopfloor verbonden zijn met datasystemen als PLM, ERP, CAD, enz. Het begrijpen hoe deze data nuttig gebruikt kan worden in de besluitvorming, zal voor duidelijke verschillen binnen uw bedrijf zorgen en kan resulteren in een grotere productiecapaciteit, lagere kosten en effectievere productieplanning.

De belangrijkste prioriteiten van AMC Testbed zijn het demonstreren hoe verschillende machines verbonden kunnen worden en het visualiseren van operationele informatie, waardoor de data effectief gebruikt kan worden. Omdat er veel variaties in machines en IT-architectuur bestaan, is het belangrijk om de haalbaarheid van een algemeen kader voor het lokaal of op afstand verbinden van machines te onderzoeken.

Wij kunnen ‘wat-als’-scenario’s ontwikkelen voor het gebruik van verschillende machines in een digitale omgeving. Door het gebruik van een combinatie van echte en gesimuleerde data, kunnen hiermee “Gepersonaliseerde Virtuele Dashboards” worden gecreĆ«erd. Deze kunnen bedrijven helpen hun systemen beter te begrijpen en gebruiken.

Industriepartners

WORK PACKAGES

Elk FIP-AM@UT project is onderverdeeld in verschillende work packages, om duidelijk de verschillende fases en doelen van het project te kunnen onderscheiden. Het AMC Testbed project bestaat uit vijf work packages.

WP 1: Assessment

In WP 1 wordt de huidige productietechnologie beoordeeld

WP 2: Digital Platform

Naast de productietechnologie wordt ook het digitale platform geanalyseerd

WP 3: Connect

De fysieke technologie en het digitale platform worden aan elkaar verbonden

WP 4: Utilise (Wat-als-scenario)

Aan de hand van de bestaande technologie wordt een testscenario opgesteld

WP 5: Visualise

De voorgestelde oplossing wordt gevisualiseerd

Het AMC Testbed Team

Barry te Dorsthorst

Research Engineer

Cheng Guo

Research Engineer

Prof. Dr. Sebastian Thiede

Chair Professor Manufacturing Systems, University of Twente

Dr. Roy Damgrave

Assistant Professor, University of Twente

Marcel Wilms

Wissenschaftlicher Mitarbeiter, Fraunhofer IPT