Ervaar de voordelen van digitalisatie voor het verzamelen van bruikbare operationele data

Dit project speelt in op de groeiende behoefte aan gestructureerde verbindingen tussen echte en virtuele bedrijfsmiddelen. Zo richt het project AMC Testbed zich op het koppelen van datasystemen zoals PLM, ERP en CAD aan machines op zowel de fabrieksvloer als op externe locaties. Het overkoepelende doel was om de naadloze integratie van machines en de visualisatie van operationele informatie te demonstreren, waardoor uiteindelijk het genereren van bruikbare operationele data wordt bevorderd.

Het AMC Testbed is ontworpen als dynamische fabrieksvloer met verschillende machines en demonstrators. Deze unieke omgeving
stelt bedrijven in staat actief de voordelen van digitalisering te ervaren en deze te evalueren, door te experimenteren met hun innovatieve concepten voordat ze deze in hun eigen fabrieksomgeving implementeren.

Het project had drie hoofddoelen:

  1. Verbeterde machineconnectiviteit en datavisualisatie
  2. Effectief gebruik van digitale en fysieke middelen
  3. Testen in een echte omgeving

Industriepartners

Logo Ridder
Logo Smart Production Solutions

AANPAK

De nadruk van het project lag op het ontwikkelen van een algemeen framework voor machineconnectiviteit, zowel lokaal als op afstand, waarbij datasystemen zoals PLM, ERP en CAD worden geïntegreerd. Bedrijven konden de voordelen van digitalisering ervaren in het Advanced Manufacturing Centre en concepten testen in een realistische omgeving, voordat deze op hun eigen fabrieksvloer werden geïmplementeerd.

Dit proces begon met een beoordeling van de bestaande productietechnologie en het aanwezige digitale platform. Vervolgens werden de fysieke en digitale platformen met elkaar verbonden en werd er een testscenario bedacht voor de huidige technologie. De voorgestelde oplossing werd vervolgens visueel gepresenteerd voor een beter begrip van de gebruiker.

RESULTAAT

In dit project is de fysieke productietechnologie naadloos geïntegreerd met een digitaal platform. ‘Echte’ data vormde de basis voor testscenario’s op de digitale fabrieksvloer tijdens AMC Testbed. Verschillende machines werden ingezet om innovatieve concepten te demonstreren, zodat deze gereed waren voor implementatie in de ‘echte’ productieomgeving. Het resultaat: verhoogde productiecapaciteit, kostenbesparingen en verbeterde toekomstige productieplanning.

Het AMC biedt mogelijkheden voor:

  • Ondersteuning bij het onderling verbinden van machines
  • Oudere machines upgraden om bruikbare digitale data te leveren
  • Een stappenplan voor het digitaliseren van uw fabrieksvloer
  • Het beste uit uw bestaande machines halen

“De samenwerking tussen ons en het FIP-AM@UT team was uitstekend. We hebben waardevolle inzichten en kennis opgedaan, waardoor een dynamische uitwisseling is ontstaan die ons gezamenlijk in staat stelt het project te verbeteren. Het was een wederzijds zinvolle samenwerking, in beide richtingen.”

– Eric Klement
Director Sales, Smart Production Solutions

Voor meer informatie over AMC Testbed, neem gerust contact op met

Barry te Dorsthorst

Barry te Dorsthorst

Research Engineer

Cheng Guo

Cheng Guo

Research Engineer

Sebastian Thiede

Prof. Dr. Sebastian Thiede

Chair Professor Manufacturing Systems

Roy Damgrave

Dr. Roy Damgrave

Universitair Docent

Marcel Wilms

Marcel Wilms

Wissenschaftlicher Mitarbeiter