Ervaar de voordelen van digitalisatie voor het verzamelen van bruikbare operationele data

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing werkt aan de ontwikkeling van het Advanced Manufacturing Center (AMC) als onderdeel van het Advanced Manufacturing Program (AMP).

In de zogeheten ‘shopfloor’ van FIP-AM@UT, een soort testfabriek die ook wel het Advanced Manufacturing Center wordt genoemd, zullen verschillende machines en demonstrators beschikbaar zijn voor zowel Nederlandse als buitenlandse bedrijven. Hier kunnen bedrijven kennismaken met de voordelen van digitalisering en hun innovatie- en digitaliseringsconcepten testen in een realistische testomgeving, voordat deze toegepast worden op hun eigen werkvloer. We zien een behoefte aan een georganiseerde en gestructureerde connectie tussen echte en virtuele bedrijfsmiddelen, waardoor machines binnen en buiten de shopfloor verbonden zijn met datasystemen als PLM, ERP, CAD, enz. Het begrijpen hoe deze data nuttig gebruikt kan worden in de besluitvorming, zal voor duidelijke verschillen binnen uw bedrijf zorgen en kan resulteren in een grotere productiecapaciteit, lagere kosten en effectievere productieplanning.

De belangrijkste prioriteiten van AMC Testbed zijn het demonstreren hoe verschillende machines verbonden kunnen worden en het visualiseren van operationele informatie, waardoor de data effectief gebruikt kan worden. Omdat er veel variaties in machines en IT-architectuur bestaan, is het belangrijk om de haalbaarheid van een algemeen kader voor het lokaal of op afstand verbinden van machines te onderzoeken.

Wij kunnen ‘wat-als’-scenario’s ontwikkelen voor het gebruik van verschillende machines in een digitale omgeving. Door het gebruik van een combinatie van echte en gesimuleerde data, kunnen hiermee “Gepersonaliseerde Virtuele Dashboards” worden gecreëerd. Deze kunnen bedrijven helpen hun systemen beter te begrijpen en gebruiken.

Industriepartners

Logo Ridder
Logo Smart Production Solutions

WERKPAKKETTEN

Elk FIP-AM@UT project is onderverdeeld in verschillende werkpakketten, om duidelijk de verschillende fases en doelen van het project te kunnen onderscheiden. Het AMC Testbed project bestaat uit vijf werkpakketten.

icon_Assessment

WP 1: Assessment

In WP 1 wordt de huidige productietechnologie beoordeeld

icon_DigitalPlatform

WP 2: Digital Platform

Naast de productietechnologie wordt ook het digitale platform geanalyseerd

icon_Connect

WP 3: Connect

De fysieke technologie en het digitale platform worden aan elkaar verbonden

icon_What-if-scenario

WP 4: Utilise (Wat-als-scenario)

Aan de hand van de bestaande technologie wordt een testscenario opgesteld

icon_Eye

WP 5: Visualise

De voorgestelde oplossing wordt gevisualiseerd

Het AMC Testbed Team

Barry te Dorsthorst

Barry te Dorsthorst

Research Engineer

Cheng Guo

Cheng Guo

Research Engineer

Sebastian Thiede

Prof. Dr. Sebastian Thiede

Chair Professor Manufacturing Systems, University of Twente

Roy Damgrave

Dr. Roy Damgrave

Assistant Professor, University of Twente

Marcel Wilms

Marcel Wilms

Wissenschaftlicher Mitarbeiter, Fraunhofer IPT