21-09-19

Industry 4.0 toetredingsdrempels; Hulp bij het vastleggen van uw toekomstige waarde

Behoud van waarde en geld

Bij het zoeken op het internet en in andere bronnen naar praktische informatie over het toepassen van de Industry 4.0-principes en -technologieën, kan de overvloed aan informatie en oplossingen overweldigend zijn. Whitepapers en academische publicaties kunnen soms te theoretisch of te academisch zijn om van enig nut te zijn op besluitvormings-, operationeel- of fabrieksniveau.

Het verkennen van de steeds toenemende opties van complexe automatiseringssoftwareplatforms en nieuwe “slimme” apparatuur die te koop is, kan ook vaak intimiderend en duur zijn voor nieuwe spelers in de wereld van digitalisering die in de toekomst een concurrentievoordeel willen behouden. De drempels voor digitalisering zijn niet alleen te wijten aan de opstartkosten, maar ook aan de kennis en vaardigheden van uw personeel en de informatiestroom tussen de verschillende entiteiten (mens, computer en machine!). Voeg hier ook nog de verschillen in bedrijfsprocessen en de verschillende operationele niveaus aan toe, en je begrijpt waarom een oplossing om waarde te maximaliseren en vast te leggen door middel van digitalisering pas gevonden kan worden als de complexiteit van het probleem goed wordt begrepen.

De belangrijkste reden waarom het zoeken naar de volgende stap in de moderne maakindustrie ontmoedigend kan zijn, is dat het bijna onmogelijk is om het ‘one size fits all’ product of oplossing te vinden waar velen naar op zoek zijn. Helaas is het veel complexer dan het vinden van dat magische “Industry 4.0 Software startpakket”. Er zij veel te veel punten van verschil en verschillende niveaus binnen hedendaagse organisaties om één standaardoplossing te kunnen toepassen op productieactiviteiten in verschillende productieomgevingen. Variaties in fysieke apparatuur en gebruikte digitale netwerken, inter- en intra-organisatorische communicatie en interactie, en verschillen in producten en diensten zijn allemaal factoren waarop bedrijven sterk verschillen. En dit zijn slechts enkele van de verschillen en factoren die een zorgvuldig gepland en goed ontworpen actieplan zullen vereisen, dat uniek en op maat gemaakt is voor de weg naar digitalisering.

Gelukkig is het AM Center er om uw bedrijf te helpen het recentste Industry 4.0-onderzoek toe te passen binnen uw bedrijf. Het vastleggen van de beschikbare toekomstige waarde door digitalisering kan op verschillende niveaus gebeuren. Of u nu kijkt naar het verlagen van arbeidskosten, naar slimme geautomatiseerde apparatuur op instapniveau waarop in de toekomst kan worden voortgebouwd, of dat u kijkt naar een complete intelligente systeemrevisie of businesspropositie, een eerste stap die moet worden overwogen is een Industry 4.0 Audit. De AM Center I4.0 Audit is één van de verschillende op Industry 4.0 gebaseerde diensten die door het Fraunhofer Project Center is ontwikkeld en wordt aangeboden.

Deel deze blog

Biba Visnjicki

Biba
Visnjicki

Dr. Biba Visnjicki begon haar professionele carrière in Servië als product- en business developer met een focus op strategische business development en methodologieën en tools voor effectieve bedrijfsvoering en productontwikkeling. In 2017 trad Biba toe tot het Fraunhofer Project Center at the University of Twente (FPC@UT). Als Business Development Director was ze verantwoordelijk voor de strategie, positionering en strategische samenwerkingen van het FPC. Biba is in november 2019 overgestapt naar de functie van Managing Director bij FPC, nu bekend als FIP-AM@UT. In juli 2021 heeft Biba FPC@UT verlaten om zich bij de Tembo Group aan te sluiten als Global Head of Digitalisation.