ADVANCED MANUFACTURING PROGRAM

Mogelijk gemaakt door: Regio Deal Twente

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing (FIP-AM) heeft samen met de regionale overheid en partners het Advanced Manufacturing Program (AMP) ontwikkeld om een overgangskader te creëren naar Manufacturing 4.0 en het versterken van de industrie in Oost-Nederland.

Het Advanced Manufacturing Program (AMP) verstrekt subsidies via de RegioDeal, ondersteund door de Provincie Overijssel en de Nederlandse Staat. Het doel is om een snelle ontwikkeling van Twente en andere regio’s in Oost-Nederland te stimuleren
door een Advanced Manufacturing hub te vormen met een naar buiten gericht, Europees imago.

Hiermee versterkt het AMP de reputatie en het vestigingsklimaat van de regio. Binnen het AMP ontwikkelt het Fraunhofer
Innovation Platform samen met de Universiteit Twente innovatieprojecten op het gebied van productietechnologie. Elk AMP-project is opgebouwd rond een solide industriële samenwerking. Tijdens het project krijgen de bedrijven toegang tot relevante kennis en de nieuwste technologische en industriële methodieken. Deze kunnen via de hub worden gedeeld met andere
hightechproductiebedrijven in de regio. De bedrijven die lid zijn van het AMP kunnen hun specifieke technologische problemen oplossen en marktgerichte vragen beantwoorden. Dit wordt gedaan door het ontwikkelen en creëren van demonstrators die direct technologisch inzicht bieden. FIP-AM werkt vervolgens door middel van workshops en masterclasses aan de verspreiding van deze nieuwverworven kennis.

Het Advanced Manufacturing Program (AMP) is een subsidieprogramma dat ons helpt bedrijven te ondersteunen bij uw transformatie naar Industrie 4.0. Dit wordt mogelijk gemaakt door de RegioDeal, ondersteund door de Provincie Overijssel en de Nederlandse Staat.

 

Het kan lastig zijn om een innovatie door te voeren. Vaak ontstaat er een nieuw idee om bijvoorbeeld kostenefficiënter te produceren, materiaalverspilling te verminderen of het productieproces te vereenvoudigen, maar weten mensen niet altijd hoe dit vervolgens aangepakt moet worden. Welke en hoeveel mensen zijn ervoor nodig voor dit innovatieproject? Welke budgetten zijn er beschikbaar en is dat voldoende? Welk tijdpad is haalbaar? In de praktijk neemt ook de waan van de dag het vaak over qua prioritering en blijven nieuwe, waardevolle ideeën daardoor jammer genoeg op de plank liggen.

In een vrijblijvend verkenningsgesprek schijnen wij ons licht op uw idee en ondersteunen wij u bij de vervolgstappen. We staan u graag bij als externe innovatiemanager, extra R&D-capaciteit, projectmanager of als toegangspoort tot andere specialistische partijen (fieldlabs, professoren, engineers of andere deskundigen). Onze uren kunnen betaald worden met steun van het AMP.

 

 
U heeft er vast al van gehoord:binnenkort zullen wij ons eigen Advanced Manufacturing Center openen! Deze hypermoderne industriële test-beforeinvest- faciliteit tegenover de Universiteit Twente biedt productiebedrijven uitgebreide mogelijkheden voor industriële onderzoeksprojecten. Onze projecten hebben altijd een demonstrator als eindresultaat: ofwel een tastbare demonstrator, of een digitale proof-ofconcept-oplossing.

Welke demonstrator zou u graag willen zien in ons AMC? Laat het ons weten, wij waarderen uw input!

 
Duurzaamheid kan betrekking hebben op verschillende aspecten, met als gemene deler dat de activiteiten bijdragen aan een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen. Letterlijk betekent het ‘geschikt om te duren’, oftewel ‘lang meegaand’ . Dit kan gaan over alle ontwikkelingen op technologisch, economisch, ecologisch, politiek of sociaal vlak. Concreet kan duurzaamheid in uw project dan ook betrekking hebben op een duurzame inzet van mensen, het verminderen van grondstoffenen materiaalverbruik zoals gas en elektriciteit, of het duurzamer (=langduriger) kunnen inzetten van een bepaald onderdeel. Het kan ook over een daadwerkelijk milieuvriendelijker productieproces gaan.

Heeft u hulp nodig bij uw duurzaamheidsvraagstuk? Ook hierbij kunnen wij u ondersteunen!

 

Terug naar ZEVENDE UITGAVE