Coverafbeelding InnovatieNU uitgave 6 Gepersonaliseerde productie

Zesde uitgave - July 2022

InnovatieNu
Personalised manufacturing

Download

Door de redactie

Dus, is de hype echt? Naar mijn mening staan we aan de vooravond van de volgende stappen in additive manufacturing. Bedrijven onderzoeken automatiseringsmogelijkheden, hoge-snelheidsproductie, en de opname van post-processing van AM-onderdelen in hun procesketens.

Lees het artikel

Featured

De toekomst van additive manufacturing
Wat is de toekomst voor AM technologie, naast incrementele ontwikkelingen die nieuwe productietoepassingen zullen beïnvloeden?

Lees het artikel

 

 

Geautomatiseerde Additive Manufacturing
Het belang van het verbinden van AM om integratie in het totale productiesysteem mogelijk te maken, waardoor de fysieke wereld in de digitale wereld in kaart moet worden gebracht.

Lees het artikel

Lessons Learned

Wat is AMII?
Additive manufacturing kan een hele reeks potentiële voordelen voor uw productie bieden, zoals een grotere productieflexibiliteit en betere mogelijkheden voor functionele tests. Ontdek hoe u deze voordelen kunt benutten.

Lees het artikel

 

 

Meer dan een naam
Gepersonaliseerde marketing geeft bedrijven de mogelijkheid om vertrouwen op te bouwen en hun bereik te vergroten door middel van boeiende, aansprekende content. In dit artikel leest u wat dit betekent voor bedrijven in de maakindustrie.

Lees het artikel

 

 

Samen bouwen aan de toekomst
Ontdek hoe TValley nieuwe, industriegedreven innovaties te inventariseren, te ontwikkelen en te implementeren op het gebied van robotica, AI en mechatronica.

Lees het artikel

Technology & Innovation

Naar geautomatiseerde batchproductie met waam
In de afgelopen jaren is er veel werk gemaakt van de ontwikkeling van een bepaalde grootschalige metalen AM-technologie, Wire +Arc Additive Manufacturing (WAAM). Leer hoe de veelzijdige uitdagingen in het proces, de materialen en het ontwerp van WAAM-onderdelen werden aangepakt.

Lees het artikel

 

 

Wanneer & voor wie loon industriele additive manufacturing?
Additieve technologieën zijn momenteel booming. De mogelijkheid tot snellere productie en de onafhankelijkheid van toeleveringsketens worden vooral gebruikt door de automobiel -, ruimtevaart-, en medische industrie.

Lees het artikel

 

 

Een nieuwe fase in professional 3D printen
Dankzij 3D printen kan een ontwerp eenvoudig worden aangepast aan de eisen van de klant en de technologie. 3D printen (Additive Manufacturing) maakt het mogelijk om ondemand onderdelen te produceren en het is dé methode om eenvoudig prototypes te ontwikkelen.

Lees het artikel

 

 

3D Concrete Printing
Nieuwe materialen en technologieën worden in hoog tempo toegankelijk. Maar hoe ontwikkel je er innovatieve producten mee?

Lees het artikel

 

 

Betere prestaties en meer duurzaamheid
Hoe nieuwe aluminiumlegeringen de toepassing van additive manufacturing in de industrie zullen stimuleren

Lees het artikel

 

 

Hoe Bond3D alle mogelijkheden van peek voor 3D printen toegankelijk maakt
Door gebruik te maken van innovatieve nieuwe additieve manufacturingprocessen, helpt Bond3D bedrijven betere producten te maken in minder tijd en tegen lagere overheadkosten.

Lees het artikel

 

 

De geprinten start van ons eigen Advanced Manufacturing Center
Om een belangrijke mijlpaal te markeren, heeft FIP-AM@UT in samenwerking met In Summa Innovation een 3D-geprinte baksteen van titanium alloy gemaakt als symbool van hun werkvloer bij het stimuleren van innovatie in de productiesector van de regio.

Lees het artikel

 

 

Het beste van beide werelden
Als TT Engineering het hebben over Personalized Manufacturing, dan ligt de focus op kwaliteit leveren. Niet zozeer in de zin van het beste product bieden, maar wél in de zin van de vraag van klanten het beste vertalen naar een goed, functioneel product. Ontdek hoe ze het doen.

Lees het artikel

AMC NU

Advanced Manufacturing Program
Ontdek de bestaande en potentiële projecten binnen FIP-AM@UT

Lees het artikel

Sustainability

Levenscyclusanalyse
Fabrikanten worden geconfronteerd met toenemende druk van regelgeving, maatschappij en bedrijven om duurzame productiepraktijken toe te passen, vandaar de behoefte aan een betere manier om inzicht te krijgen in de impact van productieprocessen. Een levenscyclusanalyse, of LCA, maakt een transparante en geloofwaardige milieuboekhouding mogelijk, meestal gedurende de gehele levenscyclus van een product.

Lees het artikel

 

 

Grade2XL
Het bepalen van de duurzaameid van wire arc additive manufacturing

Lees het artikel

InnovatieNU Overzichtspagina