Alles onder controle

De traditionele maakindustrie verschuift naar een industrie waarin geavanceerde technologie gemeengoed wordt, waardoor veel veranderingen en transities zorgvuldig gemanaged moeten worden. Processen, bedrijfsmodellen en best practices zullen moeten worden aangepast en gecreëerd om een maximaal gebruik en maximale capaciteit van de nieuwe technologieën mogelijk te maken. Het  navigeren door deze verandering vereist sterk thought leadership van onze industriemanagers en ondersteuning bij de digitalisering van de verschillende niveaus binnen een bedrijf.

Support bij en het mogelijk maken van verandering in de snel ontwikkelende digitale productiewereld, is iets dat Smart Production Solutions zorgvuldig heeft ontwikkeld, om fabrikanten in staat te stellen succesvol te blijven of worden in een evoluerende industrie. Thought leadership is gebaseerd op een sterke samenwerking van bedrijfsleiders en experts op het gebied van industrietechnologie bij het uitstippelen en managen van verandering. Het vereist voortdurend overleg en feedback van alle betrokkenen, om een oplossing op maat te maken die past bij de unieke behoeften en omstandigheden van een bedrijf.

Voordat de eerste stap wordt gezet, is solide leiderschap belangrijk voor het ontwikkelen van sterke langetermijnstrategieën, die de basis zullen leggen voor het stellen en bereiken van de doelstellingen op weg naar Advanced Manufacturing. Dergelijke doordachte raamwerken ondersteunen bij de uitvoering van complexe projecten. Van digitalisering in een vroeg stadium tot het bieden van de appgebaseerde tools en systemen die nodig zijn om een slimme en efficiënte informatiestroom te creëren; Smart Production Solutions heeft bewezen hoe cruciaal deze collaboratieve en holistische aanpak  is.

Smart Production Solutions ondersteunt fabrikanten vanaf hun eerste stappen in de wereld van Artificial Intelligence. Om te werken met Artificial Intelligence is veel data nodig. Smart Production  Solutions levert en verzamelt allerlei noodzakelijke, cruciale gegevens vanaf de werkvloer. Smart Production Solutions begeleidt haar klanten, in een nauwe samenwerking, op deze weg naar Smart Industry.

Zoals elke overgang begint met de eerste stap, is de eerste stap voor fabrikanten het digitaliseren van de werkvloer. Tegenwoordig hebben veel fabrikanten een werkvloer die wordt aangestuurd op basis van een papierstroom. Een manier van controle die tijdrovend en inefficiënt is. Tijdrovend door het overschrijven, en inefficiënt omdat informatieoverdracht vertraagd wordt en niet toegankelijk is voor statistieken. Smart Production Solutions helpt haar klanten met apps gebundeld in de Smart Production Suite, om controle over de werkvloer te krijgen door de werkvloer te digitaliseren. Controle die op  lange termijn resulteert in:

  • Verhoging van de efficiëntie
  • Kortere doorlooptijden
  • 100% digitale processen

Op korte termijn, vrijwel direct na implementatie:

  • Papierwerk hoeft niet meer overgetypt te worden
  • Realtime inzicht in de performance op de werkvloer
  • Werkelijke uren automatisch geboekt op werkorders
  • Directe signalering bij storingen of kwaliteitsproblemen

De Smart Production Suite

De Smart Production Suite ondersteunt in het realiseren van een papierloze werkvloer. De Smart Production Suite bestaat uit slimme, intuïtieve apps die mensen op de werkvloer voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. Werkinstructies, tekeningen, tutorials…. allemaal digitaal en volledig upto- date. Het zijn apps die de mensen op de werkvloer helpen met het eenvoudig en snel registreren van tijd/uren, materiaalgebruik en mogelijke feedback. De apps zijn ontworpen om de efficiëntie op de werkvloer te verbeteren en doorlooptijden te verkorten.

2 apps uit de Smart Production Suite in de spotlight:

 

StockControl

StockControl is een intuïtieve applicatie voor de aansturing van het magazijn. De app helpt bij het snel verwerken van  magazijnverplaatsingen, inkoopontvangsten en picken van materialen.

StockControl vervangt allerlei geprinte of handgeschreven lijsten voor picken, inkoopontvangsten en materiaal verplaatsingen.

StockControl werkt op basis van realtime informatie. Vanuit ERP of JobControl worden magazijntransacties aangemaakt en digitaal gebundeld (per medewerker, per locatie, er leverancier etc.) gepresenteerd aan de magazijnmedewerker. Transacties worden eenvoudig door een “click” op een tablet verwerkt. Realtime wordt ERP bijgewerkt zodat u volledig inzicht heeft in materiaalstromen. Alle verplaatsingen, pick en ontvangsten worden gepresenteerd op basis van de juiste volgorde zodat materiaal tekorten tot het verleden behoren.

  • Ontvangen goederen
  • Uitgifte/picken van materialen
  • Materiaalaanvraag

 

JobControl

Job Control vervangt planlijsten, handgeschreven urenbriefjes, kwaliteitsformulieren en materiaallijsten. Productie werkt op basis van real-time informatie, waarbij stuklijsten, werkinstructies en digitale tekeningen beschikbaar zijn. Gewerkte uren en materiaalverbruik worden geregistreerd doordat medewerkers inklokken en uitklokken op orders in Job Control. Hierbij worden geproduceerde aantallen en uitval geregistreerd. De status en kosten van orders worden real-time bijgewerkt in uw ERP-systeem.

  • Realtime aansturing van productie o.b.v. planning
  • Registratie van man- en machineuren
  • Digitale tekeningen
  • Registratie van uitval en storingen
  •  

Implementatiemethodiek App & Running; 4 stappen

De Smart Production Solutions-apps zijn intuïtief en implementatie is snel en efficiënt. Vergelijk ze met apps voor een mobiel; eenvoudig te installeren en direct klaar voor gebruik. Een gemiddeld project vereist 1 dag werk van Smart Production Solutions, en de werkvloer zal binnen 1 maand operationeel zijn.

De 4 stappen voor een app & running-implementatie:

 

1. Workshop

De workshop is bedoeld om de toekomstige gebruikers alvast kennis te laten maken met de apps. Tijdens de workshop wordt gezamenlijk besloten hoe de apps geconfigureerd dienen te worden. Met de nadruk op gezamenlijk om enerzijds zoveel mogelijk situaties op de werkvloer te bespreken anderzijds om te zorgen dat de apps gedragen worden in de toekomst.

2. Configuratie

In de configuratiefase wordt de app ingericht zoals afgesproken tijdens de workshop. Insteek is om de processen van uw organisatie af te beelden in de apps van Smart Production Solutions.

 

3. Installatie

Tijdens de installatie worden de door u aangegeven locaties verwerkt in de URL’s van de apps. Deze URL’s worden vervolgens geïnstalleerd op de door u aangedragen devices. Omdat de apps volledig Cloud gebaseerd zijn kunnen allerlei devices worden  gebruikt. Denk hierbij aan touchscreen TV’s, laptop, IPad’s of gewoon de huidige pc’s die u al heeft.

4. Go Live

Wij geloven in het “train de trainer” principe. De apps zijn voorzien van beheertools die u de mogelijkheid bieden zelfstandig de apps te beheren. Door de kennis over te dragen aan door u aangewezen medewerkers, inclusief documentatie, zorgen we ervoor dat de kennis geborgd is en blijft binnen uw organisatie.

Testimonial

Het assortiment landbouwmachines is uitgebreid en de machines kunnen worden aangepast aan de specifiek behoeftes van de eindgebruiker. Evers machines zijn te bestellen via ons eigen dealernetwerk,
zowel in Nederland als in het buitenland. De ontwikkeling, verkoop, productie en after-sales-service vinden plaats vanuit de locatie in Almelo. Vorig jaar hebben we de efficiëntie en output van onze
productie verbeterd. Om de productieoutput en efficiëntie te verbeteren, gebruiken we verschillende technieken. Deze technieken bestaan onder andere uit het gebruik van analysetechnieken en productieondersteunende technieken. Onze productie ondersteunen we met de apps van SPS.

Nieuwsgierig?

De apps zijn volledig geïntegreerd met Infor, Exact en Ridder iQ. Volg een van onze maandelijkse webinars. Volg ons op:

Smart Production Solutions

“Met behulp van JobControl kunnen we automatisch de daadwerkelijk bestede uren registreren. We hebben meer inzicht in de prestaties van onze resources en zijn in staat om nauwkeurige kostprijsberekeningen te maken. Bovendien helpt deze productietechniek om de time-to-market van nieuwe producten te verkorten.”
Evers Agro, MD Roelof Kleinjan

Terug naar Vierde uitgave