Tiende uitgave - dec 2023

InnovatieNu
De Toekomst
van Productie

Download

Door de redactie

Beeld u de toekomst van advanced manufacturing in met naadloze samenwerkingen, innovatieve technologieën en duurzaamheid, waarmee de industrie opnieuw vorm krijgt met welvaart en veerkracht. Ontdek in het Featured Article hoe het AMC fabrikanten kan ondersteunen bij het toepassen van geavanceerde technologieën voor duurzame groei.

Lees het artikel

Featured

Toekomstbestendig worden met het AMC
Het Advanced Manufacturing Centre (AMC) van de Universiteit Twente dient als een open innovatiehub voor maakbedrijven van alle groottes. Het AMC biedt fabrikanten de mogelijkheid om geavanceerde productietechnologieën te testen die aansluiten op de behoeften van het bedrijf. Lees het volledige artikel om een blik te werpen op de toekomst van de maakindustrie en hoe innovatie het Nederlandse industrielandschap vormgeeft.

Lees het artikel

Lessons Learned

De AI-revolutie voor marketing in de maakindustrie
Fabrikanten gebruiken AI om de klantervaring en marketingefficiëntie te verbeteren. AI biedt inzichten, personalisatie en automatisering; een must voor succes in de competitieve productiesector. Lees het volledige artikel voor meer inzichten.

Lees het artikel

Een interview met Frans Genee
Dit interview met Frans Genee, subsidieadviseur, gaat in op regionale subsidies en innovatie in Oost-Nederland. De highlights zijn onder andere het belang van de maakindustrie, subsidiecriteria die het belang van innovatie en duurzaamheid benadrukken en het advies voor bedrijven om in een vroeg stadium betrokken te raken en samen te gaan werken voor subsidiemogelijkheden. Lees het volledige artikel voor meer inzichten.

Lees het artikel

De toekomst van Advanced Manufacturing volgens ChatGPT
De toekomst van de maakindustrie hangt samen met digitale ontwikkelingen zoals automatisering, robotisering, digitalisering, big data en AI. Wij vroegen ChatGPT, een AI-chatbot, een artikel te schrijven over de aankomende trends in de productiesector. Lees het artikel en oordeel zelf over de uitkomst!

Lees het artikel

Sustainability

Een duurzame toekomst met groene digitale infrastructuur
In het rapport van het ICNAP wordt de cruciale rol van een groene digitale infrastructuur uiteengezet. Van het bijhouden van de duurzaamheidsprestaties tot groene codering; ontdek hoe deze oplossingen de weg vrijmaken voor een groenere toekomst.

Lees het artikel

AMC NU

AMC NU
Blik met ons terug op de officiële opening van het Advanced Manufacturing Centre en de industry workshops die we tijdens het openingsevenement georganiseerd hebben! Ontdek bovendien de vele innovatiethema’s waarvoor we onze Advanced Manufacturing Program-subsidie kunnen gebruiken om uw bedrijf te ondersteunen.

Lees het artikel

Technology & Innovation

Deep4 Tech Series
De Deep4-technologie van Spectro-AG is een game-changer in robotica en drone-automatisering. De geavanceerde algoritmen en neurale netwerken zorgen voor objectdetectie, beeldanalyse en real-time besluitvorming. Met Deep4Cam en Deep4Drone vereenvoudigt het de inzet van deep learning-modellen en maakt het AI toegankelijk. Lees het artikel voor hun visie op de toekomst van robotica en drones.

Lees het artikel

Gespecialiseerde oplossingen voor precisiefabricage
GF Machining Solutions, een divisie van Georg Fischer, biedt ultraprecieze productieoplossingen, zoals CNC frezen, EDM en lasergraveren/-textureren, die voldoen aan de specifieke eisen vanuit branches zoals de lucht- en ruimtevaart, de medische sector, de elektronicabranche en de duurzame verpakkingsindustrie. In de automobielindustrie legt GF sterk de nadruk op duurzaamheid. Hun innovatieve en nauwkeurige aanpak van industriële uitdagingen wordt algemeen erkend. Lees het volledige artikel om nog beter inzicht te krijgen in hoe GF precisie en innovatie stimuleert in de productie-industrie.

Lees het artikel

Convergentie in de productie
Convergentie in de productie verandert de industrie. Ontwerp- en productieprocessen worden samengevoegd door middel van technologie en onderlinge samenwerking. Deze verandering wordt aangedreven door onder andere snelle innovatie, digitale transformatie en duurzaamheid. Lees het artikel om te ontdekken hoe convergentie leidt tot betere producten en ontdek de drie belangrijkste strategieën om over te gaan naar dit productiemodel.

Lees het artikel

De digitale transformatie in de staalproductie
Dit artikel belicht Tata Steel’s ontwikkeling en implementatie van een unieke, speciale sensortechnologie die succesvol data van hoge kwaliteit levert. Deze technologie speelt een cruciale rol bij het faciliteren van de productie van Advanced High-Strength Steels (AHSS), dat helpt om auto’s veiliger en lichter te maken, hun energieverbruik te verminderen en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Lees het artikel en ontdek hoe zij het verschil maken!

Lees het artikel

Productieactiviteiten opnieuw vormgeven voor een duurzame toekomst
Ontdek hoe Additive Manufacturing (AM) een cruciale rol speelt in de verduurzaming van de productie-industrie. Lees meer over de voordelen ervan, zoals minder afval tijdens het productieproces, en hoe marktleider Makino zich aan AM waagt.

Lees het artikel

Het perspectief van een CAD/CAM-leverancier
Bekijk de wereld van Additive Manufacturing (AM) door de ogen van een CAD/CAM-leverancier. Kijk verder dan de hype van dit moment om de ware mogelijkheden van AM te ontdekken, in de steeds verder toenemende digitale transformatie. Lees het artikel om inzicht te krijgen in de toekomst van industrieel 3D-printen, hybride productie en design thinking, en leer van praktische use cases zoals het Ponticon 3DMD proces.

Lees het artikel

InnovatieNU overzichtspagina