Door de redactie

In het hart van de connectiviteitsrevolutie in de maakindustrie ligt in Enschede het Advanced Manufacturing Centre (AMC) – een dynamische industriële testfaciliteit die wordt beheerd door het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente. Deze organisatie, een samenwerkingsverband tussen de academische wereld en de industrie, heeft zich ontpopt tot een drijvende kracht achter veranderingen in het connectiviteitslandschap voor de productiesector. Het AMC dient als experimentele testfabriek waar fabrikanten geavanceerde connectiviteitsoplossingen kunnen ontdekken en implementeren in een echte productieomgeving. Deze industriële shopfloor is uitgerust met ultramoderne machines en intelligente systemen en biedt bedrijven een unieke kans om IoT-apparaten, AI-algoritmen en andere geavanceerde technologieën te testen om hun productieprocessen te verbeteren.

De relatie van het AMC met het Fraunhofer Innovation Platform zorgt voor toegang tot een schat aan kennis en expertise van onderzoekers en wetenschappers die gespecialiseerd zijn in verschillende richtingen op het gebied van Advanced Manufacturing. Door deze nauwe samenwerking blijft het AMC vooroplopen bij nieuwe technologische ontwikkelingen en biedt het fabrikanten waardevolle inzichten en begeleiding bij het inzetten van connectiviteit om hun fysieke activiteiten te optimaliseren.

Het AMC is een integraal onderdeel van de Universiteit Twente en speelt een centrale rol in het overbruggen van de kloof tussen theoretisch onderzoek en praktische toepassing. Het biedt een naadloze integratie van academische kennis en industriële behoeften, waardoor innovatie gestimuleerd wordt en de toepassing van innovatieve technologieën wordt versneld.

Op de fabrieksvloer van het AMC kunnen bedrijven uit de eerste hand het transformerende potentieel van connectiviteit in de productie zien. Van het mogelijk maken van realtime gegevensuitwisseling tussen machines tot het implementeren van AI-gestuurde kwaliteitscontrolemaatregelen; het AMC laat de tastbare voordelen zien van een verbonden productie-ecosysteem.

Daarnaast dient het AMC als trainingscentrum voor de medewerkers van de toekomst. Door middel van workshops, seminars en samenwerkingsprojecten worden mensen uitgerust met de vaardigheden die nodig zijn om de verbonden systemen te bedienen en te beheren, zodat ze aan de slag kunnen met de digitale revolutie in de productie-industrie.

Kortom, het Advanced Manufacturing Centre in Enschede, beheerd door het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente, vormt het toonbeeld van connectiviteit in de maakindustrie. Als dynamische, industriële testfaciliteit, shopfloor en samenwerkingshub biedt het AMC een innovatieve ruimte voor fabrikanten om het potentieel van connectiviteit te verkennen, ermee te experimenteren en het daadwerkelijk te realiseren, wat de productiesector ondersteunt op de weg naar een efficiëntere, intelligentere en voorspoedige toekomst.

Signature Ian Gibson

Directeur
Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente

Terug naar NEGENDE UITGAVE