22-04-24

Uw use case voor de industriële toepassing van 5G ontwikkelen: een handleiding

Voor veel fabrikanten heeft de uitrol van 5G-technologie lang op zich laten wachten. Wij helpen u onzekerheid weg te nemen en een haalbare use case op te stellen.

Connectiviteit is een cruciale enabler voor de digitale transformatie van de productiesector, en 5G is de nieuwe technologie die dit allemaal belooft mogelijk te maken. Maar ondanks de onbetwistbare voordelen van 5G, zoals lagere latency en grotere bandbreedte, weten veel besluitvormers nog steeds niet helemaal waar ze moeten beginnen.

Om de hype van de realiteit te scheiden, is het belangrijk om 5G niet als een bolt-on technologie te zien, maar als kernonderdeel van uw digitale transformatiestrategie. Om de voordelen te begrijpen en maximaal rendement op de investering te behalen, is het van essentieel belang om te beginnen met een use case die is afgestemd op de unieke behoeften van uw productieomgeving.

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing is een onderzoekscentrum dat de knapste koppen uit de industrie samenbrengt om fabrikanten te helpen efficiëntere en duurzamere digitale transformatie-initiatieven te ontwikkelen. In dit artikel bekijken we de drie fundamentele stappen van het bouwen van een use case met de hulp van ons team van professionals.

Begin met een praktijkgerichte training

Onze 5G use case demo begint met de 5G experience day, waar we praktijkgerichte training geven op onze eigen fabrieksvloer. We gaan dieper in op de verschillende manieren waarop fabrikanten al 5G gebruiken om voorop te blijven lopen in de vierde industriële revolutie. Enkele voorbeelden zijn het op afstand monitoren van productiemiddelen, collaboratieve robotica, additive manufacturing en procesautomatisering.

De persoonlijke ervaring laat zien hoe fabrikanten 5G kunnen gebruiken om data te verzamelen, kennis op te bouwen en real-time communicatie op de fabrieksvloer mogelijk te maken. Dit geeft u een diepgaand inzicht in hoe 5G de waarde van mobiele connectiviteit vergroot en wat er nodig is om uw eigen medewerkers om te scholen en bij te scholen om het potentieel ervan te maximaliseren.

Uw businesscase voor 5G ontwikkelen

De volgende stap is het bepalen van uw specifieke use cases. Geen twee productieomgevingen zijn identiek, dus het is belangrijk om een strategische aanpak te kiezen die rekening houdt met de bestaande infrastructuur en mogelijkheden. Of het nu gaat om digital twinning, procesautomatisering, voorspellend onderhoud of een andere use case voor 5G; we nemen de concepten met u door en implementeren ze binnen onze eigen infrastructuur.

Ons doel is om u te helpen een sterke business case voor 5G te bouwen. Het gaat niet om innovatie omwille van de innovatie, maar om het bereiken van een einddoel dat zinvol is voor de hele waardeketen. Dat doel kan bijvoorbeeld zijn om de veiligheid van werknemers te verbeteren, meer duurzaamheid te bereiken of productiecycli te versnellen.

Uw 5G-kansen beoordelen

Zodra we u hebben geholpen bij het identificeren en opbouwen van een sterke business case voor het implementeren van 5G, definiëren we de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) waarmee u uw prestaties kunt meten. Dit omvat een technisch-economische analyse van uw use case door veel aandacht te besteden aan het rendement op de investering (ROI) en de netto contante waarde (NPV).

Andere KPI’s zijn zaken als uptime van het netwerk, latency en datasnelheden, maar ook mensgerichte KPI’s zoals werknemerstevredenheid en productiviteit. Door de relatie tussen deze KPI’s duidelijk te maken, kunt u precies zien hoe uw 5G use case de gewenste bedrijfsresultaten oplevert.

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing is er om u te helpen het maximale uit 5G-connectiviteit te halen. Neem vandaag nog contact met ons op om uw 5G experience day in te plannen!

Deel deze blog

Barry te Dorsthorst

Barry
te Dorsthorst

Met een solide achtergrond in elektrotechniek en als gecertificeerd software-architect, heeft Barry te Dorsthorst zich gevestigd in het vakgebied van 5G en industriële connectiviteit. Als interne leider bij het FIP-AM@UT voor 5G-initiatieven binnen het Advanced Manufacturing Centre, richt zijn werk zich op baanbrekende oplossingen die operationele efficiëntie bevorderen en de toekomst van de productie vormgeven.