Stagiair Marketingcommunicatie

InEnschede, Werktijden in overleg, fulltime mogelijk

Zoek jij een stageplek op het gebied van marketingcommunicatie in Enschede?

Lees dan gauw verder!

 • Grafisch ontwerp (illustraties, vormgeving, evt. animaties);
 • Communicatie: content- en tekstcreatie
 • Digital marketing: website- en social media support
 • Ondersteuning bij evenementen

Deel deze vacature

Als marketing-/communicatiestagiair(e) bij ons werk je samen met de Communicatieadviseur om de propositie van de organisatie helder te communiceren in de markt. De kanalen die hiervoor gebruikt worden, zijn onder andere de website, social media kanalen, drukwerk (flyers, brochures) en een eigen magazine dat drie keer per jaar uitkomt: InnovatieNU. De communicatiematerialen worden uitgebracht in twee talen (Engels en Nederlands). Je hoeft voor deze functie geen uitstekend Engels te kunnen, het mag natuurlijk wel!

Tijdens je stage zul je je bezighouden met tekstuele communicatie (schrijven, evt. vertalen), visuele communicatie (opmaken van documenten en presentaties, creëren van iconen en andere visuals, evt. animeren) en het onderhouden van de digitale kanalen: de website en social mediakanalen. Ook zul je ondersteunen bij door ons georganiseerde evenementen. We hebben ook een onderzoeksopdracht beschikbaar die uitgevoerd kan worden.

Bij het FIP-AM@UT werken we met een klein internationaal team van zo’n 20 mensen samen in een hagelnieuw kantoorpand tegenover de Universiteit Twente. Onze collega’s, met name Research Engineers, zetten hun expertise in om bedrijven, vooral MKB-ondernemingen, te helpen de volgende stap te zetten in het toekomstbestendig maken van hun processen en productie-omgeving. Dit kan op het gebied van AI-implementatie, de introductie of optimalisatie van 3D printen in de processen, digitalisering, enzovoort.

Profiel

Ons aanbod

 • Je doet een HBO-opleiding op het gebied van grafisch ontwerp en communicatie;
 • Je bent op zoek naar een meewerkstage, evt. met onderzoeksopdracht;
 • Je kunt werken met het MS Office pakket en de Adobe Suite (ten minste Illustrator en InDesign);
 • Je kunt jezelf goed verstaanbaar maken in het Engels;
 • Affiniteit met hightechontwikkelingen is een pre, maar is niet vereist

Ons aanbod

 • Een leuke, afwisselende communicatiestage met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • Er is een stageopracht beschikbaar (marktonderzoek);
 • Een fijne werkplek in een nieuw, centraal gelegen kantoorpand met goede OV-verbinding;
 • Uren en startmoment in overleg, fulltime is mogelijk;
 • Een stagevergoeding van €300 per maand

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de stage of om direct te solliciteren, neem gerust contact op!

Annemiek Rouchou-Bloemenkamp

Annemiek Rouchou-Bloemenkamp

Communicatieadviseur

OVER DE ORGANISATIE

In 2022 ontstond het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT), dat daarvoor bekend was als het Fraunhofer Project Center at the University of Twente. Onder deze nieuwe naam wordt de sterke samenwerking tussen het Fraunhofer Institute for Production Technology IPT in Aken en de Universiteit Twente verder voortgezet.

Het Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing is een onderzoekscentrum dat samenwerkt met fabrikanten om innovatieve en geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen, ter bevordering van zowel de maakindustrie als de samenleving als geheel.

FIP-AM@UT’s primaire doel is om de productiesector in Nederland te versterken, door te zorgen voor voortdurend aanpassingsvermogen, concurrentievermogen en efficiëntie van de sector. Dit doen ze met een hoogopgeleid en deskundig team van research engineers en ondersteunend personeel.

Het tweede belangrijkste doel is om getalenteerde en innovatieve engineers aan te trekken en te helpen zich verder te ontwikkelen door bij te dragen aan hoogwaardig toegepast onderzoek voor zowel de industriële als de publieke sector. Bovendien werken ze samen aan technologische vooruitgang in de maakindustrie door het gezamenlijk en in projectvorm toewerken naar resultaten.

FIP-AM@UT is onderdeel van de Universiteit Twente (UT), de enige campusuniversiteit in Nederland. De UT biedt meer dan vijftig wetenschappelijke opleidingen, verdeeld over vijf faculteiten. De Universiteit Twente heeft een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en het stimuleren en helpen van talentvolle onderzoekers om baanbrekend onderzoek te doen.

We zijn een werkgever met gelijke kansen en waarderen diversiteit in ons bedrijf. We discrimineren niet op basis van ras, religie, huidskleur, nationale afkomst, geslacht, seksuele geaardheid, leeftijd, burgerlijke staat of handicap.

Stagiair Marketingcommunicatie

×
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 200 MB.